Baklagilleriniz asla böceklenmeyecek! İş bitiren üçlü: Defne, tuz ve sarımsak

Demir ve magnezyum açısından zengin olan yeşil mercimek, kansızlık gibi sağlık sorunlarına iyi gelen harika bir besindir. Ancak yanlış saklama koşulları nedeniyle nemlenebilir ve böceklenebilir. Peki, mercimeklerinizin bozulmadan uzun süre dayanmasını sağlamak için ne yapmalıyız?

Yeşil mercimek ve diğer bakliyatlar nemli ortamlarda bozulmaya ve böceklenmeye daha yatkındır. Mercimeklerinizi mutfak dolaplarının alt kısımlarında, lavabo altlarında veya sıcaklık değişimine açık yerlerde saklamaktan kaçınmalısınız.

Yeşil mercimeği saklarken en büyük hatalardan biri açıkta bırakmanız olabilir. Açıkta bırakılan bakliyatlar zamanla havadaki nemi çeker ve böceklenmeye davetiye çıkarır. Bunun yerine, hava geçirmeyen kapaklı saklama kapları veya cam kavanozlar kullanarak mercimeğin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Güneş ışığı, bakliyatların içindeki yağların bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, mercimekleri direkt güneş ışığı almayan bir dolapta saklamanız daha faydalı olabilir. Ayrıca cam kavanoz kullanımı bu tür bakliyatlar için tavsiye edilir. Plastik kaplar zamanla hava sızdırabilirken, cam kavanozlar daha sağlıklı ve dayanıklıdır.

Doğal böcek kovucular arasında en çok bilinen yöntemlerden biri de defne yaprağı ve sarımsak eklemenizdir. Bu sayede böceklerin mercimeklerden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Böceklenmeyi önlemenin en pratik yollarından biri de bakliyatların içine bir miktar tuz serpmenizdir.

Tuz, bakliyatlar arasında bir koruyucu bariyer oluşturur ve böceklerin üremesini engeller. Ancak tuz oranını fazla kaçırmamaya dikkat edin ki mercimeklerin tadında bir değişiklik olmasın. Bununla birlikte dikkat edebileceğiniz farklı tüyolar da mevcut. Örneğin yeni aldığınız yeşil mercimekleri önce bir gün boyunca derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Bu işlem, içinde olabilecek böcek yumurtalarının ölmesini sağlar.

Eğer elinizde uzun süredir duran mercimek varsa, önce eski mercimekleri tüketmeye özen gösterin ve yeni aldıklarınızı ayrı bir kavanozda saklayın. Doğru saklama yöntemleriyle israfı önleyebilir ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

Related Posts

Son Dakika… Bakan Yumaklı yangınların son durumunu açıkladı: ‘Hatay en sorunlu ilimiz’

Son Dakika Haberi… Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde yurdun farklı noktalarında devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Murat Övüç’ten Nihal Candan için şoke eden ima!

Sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen ve bir süredir tedavi gören Nihal Candan, hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Murat Övüç’ün Candan için ‘yorumsuz’ diyerek yaptığı ima tartışma yarattı.

Maaşını alamayan tutuklu İBB daire başkanı, evini satışa çıkardı

Tutuklu olduğu için maaşının tamamını alamayan Ramazan Gülten krediyle aldığı evini satışa çıkardı. Hamile eşi Pınar da, “Kızımızın doğumuna katılmasına izin vermelerini bekliyoruz” çağrısı yaptı

Ahmet Hakan’dan Kılıçdaroğlu yorumu: Daha düne kadar genel başkanınız olan adamı, onursuzca partiden mi şutlayacaksınız?

Ahmet Hakan, CHP’de yaşanan kurultay krizi ve Kılıçdaroğlu tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Hakan “Daha düne kadar genel başkanınız olan adamı, onursuzca partiden mi şutlayacaksınız?” dedi.

Netanyahu’dan Trump’a teşekkür: Orta Doğu’yu yeniden büyük yapacağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkür ederek, “Birlikte Orta Doğu’yu yeniden büyük yapacağız” ifadelerini kullandı. “BİRLİKTE ORTA DOĞU’YU YENİDEN BÜYÜK YAPACAĞIZ” İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yolsuzluk …

Son Dakika… Bakan Yumaklı’dan yangın açıklaması

Son Dakika Haberi… Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu Göynük ve Manisa’daki yangınlarda soğutma çalışmalarının sürdüğünü, Sakarya ve Bilecik tarafında da yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı.