Polis Akademisi’nde Hukuk Bilgisi Üzerine Sempozyum Düzenlendi

Bakan Yardımcısı Sağlam: Polisin Güçlü Zırhı Hukuki Bilgisi

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Polis Akademisi Başkanlığı’nda düzenlenen ‘Polis ve Ceza Hukuku Sempozyumu’nda, polisin en önemli ve en güçlü zırhının hukuki bilgi olduğunu vurguladı.

Polisin görevlerini yerine getirirken hukuki bilgiye olan ihtiyacı üzerinde duran Sağlam, Türkiye’nin huzuru için donanımlı kadroların önemine değindi. Polis Akademisi Başkanı Murat Balcı, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın katıldığı sempozyum, polisin zor ve silah kullanma yetkilerini ele aldı.

Sağlam, sempozyum öncesinde yaptığı konuşmada, polisin hukuki bilgisinin önemine dikkat çekerek, bu konuda yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Sempozyumda, polisin zor ve silah kullanma yetkileriyle ilgili detaylı tartışmaların gerçekleştirileceğini ve yargı kararlarına dayalı çözümlerin ele alınacağını ifade etti.

Emniyet teşkilatına ve akademisyenlere seslenen Sağlam, doğru bilgiyle donanmış olmanın önemini vurgulayarak, sempozyumun başarılı geçmesini temenni etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FAZLI ÇOLAK – 3.Sayfa

Related Posts

Meclis tatil tarihi 2025 Resmi Gazete kararı | Meclis ne zaman tatile girecek, TBMM ne zaman kapanacak? Bazı komisyonlar tatilde de çalışacak! İşte 28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bazı komisyonların tatilde ve aravermede bulunduğu sürede de çalışmasını içeren kararlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın ardından ise Meclis ne zaman tatile girecek? gündeme geldi. Kamuoyu için önemli kararların alındığı TBMM’de son olarak en düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren kanun teklifi, kabul edildi. Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a göre, İş Kanunu’nun “İdari para cezalarının uygulanmasına ilişkin hususlar” başlıklı hükmünde değişikliğe gidiliyor. Öte yandan çalışma süresi uzatılan Meclis’te ÖTV oranları değişikliğinin gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek, TBMM ne zaman kapanacak? İşte, 28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi ve ayrıntılar.

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

MEB, ‘2025 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu yayımladı.

MEB’den LGS tercih sürecine kolaylık: Velilere özel kılavuz yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın ardından başlayacak tercih sürecinde ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla hazırlanan “Tercih Süreci Veli Kılavuzu” yayımlandı.

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Yapay zeka destekli gezi rehberine Portekiz’den ödül

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Yusuf Yılmaz, yurt dışında yaşadığı sorunlardan yola çıkarak hazırladığı yapay zeka destekli gezi rehberi uygulamasıyla Portekiz’de katıldığı uluslararası yarışmada birincilik ödülü kazandı.

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.