Barış görüşmelerinde ikinci perde: Riyad’da masanın bir ayağı yine eksik

Rusya ve ABD’nin Riyad’da Yapılan Barış Toplantısı

ABD ve Rusya heyetleri, Ukrayna-Rusya savaşına son vermek amacıyla Riyad’da yaklaşık 4.5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Ancak savaşın diğer tarafı olan Ukrayna, masada yer almadı.

Riyad görüşmelerinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile Oval Ofis’te bir araya geldi. Ancak kameraların önünde yaşanan tartışma sonrasında Zelenski, Beyaz Saray’ı terk etti.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN DEVAMI

Yaşanan gerginlikten sonra özür dileyen Zelenski, “Ben ve ekibim, Trump’ın güçlü liderliği altında kalıcı bir barış için çalışmaya hazırız” dedi. Bu açıklamanın ardından ABD’li ve Ukraynalı heyetlerin barış görüşmeleri için tekrar bir araya geleceği duyuruldu.

Zelenski, pazartesi günü Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceğini ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşeceğini belirtti. Zelenski, temaslarının ardından ekibinin Suudi Arabistan’da kalıp ABD’li yetkililerle görüşeceğini açıkladı.

RİYAD’DA MASANIN EKSİK AYAĞI

Zelenski’nin açıklamasına göre, “Gelecek hafta pazartesi günü Veliaht Prens ile görüşmek üzere Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceğim. Daha sonra ekibim, Amerikalı ortaklarla birlikte çalışmak için Suudi Arabistan’da kalacak. Ukrayna, hızlı ve kalıcı bir barış için yapıcı bir şekilde işbirliği yapmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Related Posts

İsrail, İran’a karşı yürüttüğü operasyona neden “Yükselen Aslan” adını verdi?

İsrail, İran’a karşı yürüttüğü operasyona neden “Yükselen Aslan” adını verdi?

Çok konuşulacak AKP kulisi: ‘İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un koltuğuna iki talip var’

İktidar kulislerinde “görev değişikliği” iddiaları konuşulmaya devam ederken; Nefes yazarı Nuray Babacan Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un görevine talip olduğunu öne sürdü.

‘Trump kart’ tanıtıldı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki yasadışı göçmen politikalarını sıkılaştırmaya devam ederken, yüksek gelirli yabancılar için dikkat çeken bir göçmenlik adımı attı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in saldırısını kınadı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in saldırısını kınadı

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti

Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da varılan anlaşmalar doğrultusunda savaş esiri takası yapıldı. Her iki tarafın askerleri, 2 Haziran’daki mutabakatın ardından bugün karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukraynalı yetkililerin kontrolündeki bölgelerden bir grup Rus askerinin ülkesine döndüğü, karşılığında ise bir grup Ukrayna askerinin teslim edildiği belirtildi. Bakanlık, esir değişiminin 2 Haziran’da İstanbul’da varılan anlaşma uyarınca gerçekleştiğini vurguladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu takasın yaralı askerlerin değişimini kapsayan ikinci aşama olduğunu belirtti. Zelenskiy, esaretten kurtarılan tüm askerlerin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu ve sürecin insani bir öncelik taşıdığını söyledi. “Rus esaretindeki herkesin özgürlüğüne kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Zelenskiy, takasın gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Almanya’ya göç edenlerin yüzde 26’sı ülkeden ayrılmayı düşünüyor

Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsünce yapılan araştırmaya göre, ülkeyi terk etme düşüncesinin en yüksek olduğu alan yüzde 39 ile bilgi ve iletişim teknolojileri, bunu yüzde 30 ile finans sektörü, yüzde 28 ile sağlık ve sosyal hizmetler sektörü izliyor.